- Propozycje parzenia
- Aeropress
Ekspres ciśnieniowy
Ekspres przelewowy
French press
Kawiarka - Stopień wypalenia
- Średni
- Profil sensoryczny
- Ciemna czekolada
Karmel - Odmiana kawowca
- Catuai / Caturra
- Obróbka ziarna
- Mokra
Suszona na słońcu - Wysokość uprawy
- 1450 m. n. p. m.
- Składniki
- Kawa ziarnista palona 100% Arabika
- Pochodzenie ziarna
- Nikaragua
- Intensywność
- wysoka
- Kwasowość
- bardzo niska
- Goryczka
- niska
- Słodycz
- średnia
Kawa Nicaragua - Catuai 100% Arabica Specialty - świeżo palona - prosto z palarni kawy
Arabika Speciality z regionu Jinotega w Nikaragui
Nicaragua Catuai to Arabica Speciality dla wielbicieli intensywnego smaku i pełnego aromatu. Średnio palone ziarna Catuai o wyraźnym, karmelowym posmaku cechuje bardzo niski stopień kwasowości.
Wyróżniająca się gorycz nie jest przytłaczająca, dlatego kawa zachowuje zrównoważony charakter.
Arabica Catuai pasuje do każdego klasycznego sposobu parzenia kawy, łącznie z french pressem.