- Propozycje parzenia
- Aeropress
Chemex
Dripper
Ekspres ciśnieniowy
Ekspres przelewowy
French press
Kawiarka
Przelew
V60 - Stopień wypalenia
- Średni
- Profil sensoryczny
- Cukier trzcinowy
Czekolada
Wiśnie - Odmiana kawowca
- Bourbon, Caturra, Catuai
- Obróbka ziarna
- Washed
- Wysokość uprawy
- 1400-1800 m. n. p. m.
- Składniki
- Kawa ziarnista palona 100% Arabika
- Pochodzenie ziarna
- Peru
- Intensywność
- bardzo wysoka
- Kwasowość
- niska
- Goryczka
- średnia
- Słodycz
- średnia
Kawa Peru - Bourbon 100% Arabica Specialty - świeżo palona - prosto z palarni kawy
Arabika Speciality z regionu Cajamarca w Peru.
Peru - Bourbon to Arabica Speciality charakteryzująca się wyjątkowo głębokim smakiem i niepowtarzalnym aromatem z wyczuwalnymi nutami czekolady, cukru trzcinowego i dojrzałych wiśni.
Peru - Bourbon pasuje do każdego klasycznego sposobu parzenia kawy.