- Propozycje parzenia
- Ekspres ciśnieniowy
Ekspres przelewowy
French press
Kawiarka - Stopień wypalenia
- Średni
- Profil sensoryczny
- Ciemna czekolada
Karmel - Odmiana kawowca
- Caturra / Red Bourbon / C.Canephora
- Obróbka ziarna
- Mokra
Suszona na słońcu - Składniki
- Kawa ziarnista palona 60% Arabika, 40% Robusta
- Pochodzenie ziarna
- Gwatemala, Nikaragua, Indie
- Intensywność
- wysoka
- Kwasowość
- bardzo niska
- Goryczka
- średnia
- Słodycz
- średnia
- -10%
Kawa Caramel Blend Arabica Specialty i Robusta - świeżo palona - prosto z palarni kawy
Starannie dobrana mieszanka ziaren dwóch rodzajów Arabik Speciality – z Nikaragui i Gwatemali - oraz indyjskiej robusty premium, składa się na pełny, głęboki smak kawy o wyraźnych nutach ciemnej czekolady i karmelu.
Odpowiednie proporcje blendu niwelują delikatną kwasowość Arabik a także zmniejszają goryczkę robusty, za razem podbijając słodycz ziaren odmiany Catuai i Caturra, które zyskują pełnię smaku dzięki mieszanej metodzie obróbki kawy.
Carmel Blend idealnie nadaje się do parzenia w ekspresach, kawiarkach i french pressie. Domieszka robusty to także gwarancja dużej dawki energii na początek dnia.
Szczegóły produktu
Zobacz także