- Propozycje parzenia
- Aeropress
Ekspres ciśnieniowy
Ekspres przelewowy
French press
Kawiarka - Stopień wypalenia
- Średni
- Profil sensoryczny
- Czekolada
Wanilia - Odmiana kawowca
- Typica / Caturra
- Obróbka ziarna
- Mokra
Suszona na słońcu - Składniki
- Kawa ziarnista palona 100% Arabika
- Pochodzenie ziarna
- Gwatemala
- Intensywność
- wysoka
- Kwasowość
- niska
- Goryczka
- niska
- Słodycz
- średnia
Kawa Guatemala - Caturra 100% Arabica Specialty - świeżo palona - prosto z palarni kawy
Guatemala Caturra to Arabika Speciality pochodząca z regionu Antigua w Gwatemalii. Ziarna o intensywnym aromacie, niskiej kwasowości, delikatnej goryczce i średniej słodyczy, wyróżniają się przyjemnym czekoladowym charakterem i delikatnie wyczuwalną nutą wanilii
Wypalona w średnim stopniu Guatemala Caturra zasmakuje wszystkim miłośnikom klasycznej Arabiki z Ameryki Południowej.
Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, french pressie oraz w ekspresie przelewowym.