- Propozycje parzenia
- Aeropress
Chemex
Dripper
Ekspres przelewowy
French press
Przelew
V60 - Stopień wypalenia
- Jasny
- Profil sensoryczny
- Kwiaty
Owoce
Pomarańcza, malina, czarna porzeczka - Odmiana kawowca
- SL28
- Obróbka ziarna
- Mokra
- Wysokość uprawy
- 1800 m n.p.m.
- Składniki
- Kawa ziarnista palona 100% Arabika
- Pochodzenie ziarna
- Kenia
- Intensywność
- niska
- Kwasowość
- niska
- Goryczka
- bardzo niska
- Słodycz
- bardzo wysoka
Kawa Kenya - Muranga 100% Arabica Specialty Score 88 - do przelewu - świeżo palona - prosto z palarni kawy
Kenya – Muranga to 100% Arabica Speciality pochodząca z regionu Muranga w Kenii.
Ziarna o wysokiej słodyczy, owocowej kwasowości i bardzo delikatnej goryczce. Wyróżnia się niezwykle owocowym charakterem.
Jasno palona Kenya – Muranga charakteryzuje się wyczuwalnymi nutami pomarańczy, czarnych porzeczek oraz malin.
Punkty SCA: 88
Kenya – Muranga to kawa stworzona dla miłośników metod alternatywnych takich jak Chemex, dripper, Aeropress czy frenchpress.