- Propozycje parzenia
- Aeropress
Chemex
Dripper
Ekspres ciśnieniowy
Ekspres przelewowy
French press
Kawiarka
Przelew
V60 - Stopień wypalenia
- Średni
- Profil sensoryczny
- Czekolada
Kwiaty - Odmiana kawowca
- Typica / Caturra
- Obróbka ziarna
- Mokra
Suszona na słońcu - Wysokość uprawy
- 1300 m.n.p.m.
- Składniki
- Kawa ziarnista palona 100% Arabika
- Pochodzenie ziarna
- Kolumbia
- Intensywność
- średnia
- Kwasowość
- średnia
- Goryczka
- niska
- Słodycz
- wysoka
Kawa Colombia - Typica 100% Arabica Specialty - świeżo palona - prosto z palarni kawy
Kolumbijska 100% Arabika Speciality to propozycja dla miłośników kaw o czekoladowo - kwiatowym charakterze z lekką owocową słodyczą.
Wypalona w średnim stopniu w piecu bębnowym, o idealnym zbilansowaniu intensywności aromatu, kwasowości, goryczki i słodyczy, kolumbijska Arabika przypadnie do gustu zarówno wytrawnym znawcom kawowego świata, jak i tym, którzy dopiero zaczynającym swoją przygodę z kawami speciality.
Colombia Typica świetnie sprawdzi się parzona w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym i przelewowym, french pressie, a także w metodach alternatywnych jako przelew.