Czekolada Peru wyprodukowana w Portugalii, która zmienia wyobrażenie o czekoladzie jak o zwykłym słodyczu dla dzieci: jest to pokarm bogów dla wszystkich grup wiekowych.
Wyprodukowana z najrzadziej występującej odmiany kakao na świecie, Puro Nacional, którego owoc rośnie na wysokości powyżej 1000 metrów. Czekolada z wyczuwalnymi nutami kwiatu pomarańczy, drzewa sandałowego i winogron muskatowych, wypełnia podniebienie nutami wina likierowego, herbaty Earl Grey, ukazując swoją kremowość. To niezwykle fascynująca, wręcz oszałamiająca czekolada.
Składniki: Ziarna kakaowca z Peru, cukier trzcinowy i masło kakaowe. Minimum kakao: 72%
* Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Kawa Peru - Bourbon Pacama Coffee to Arabica Speciality z regionu Cajamarca w Peru, charakteryzująca się wyjątkowo głębokim smakiem i niepowtarzalnym aromatem z wyczuwalnymi nutami czekolady, cukru trzcinowego i dojrzałych wiśni.
Peru - Bourbon pasuje do każdego klasycznego sposobu parzenia kawy.
Kakao Peru Criollo Pacama Choco to 100% prawdziwe kakao z małych ekologicznych plantacji w zielonym i czystym regionie Alto Piura w Peru, posiada aksamitny półsłodki smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami owoców tropikalnych. Pełnotłuste, niealkalizowane, nie słodzone.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: dodaj 10-20g kakao do gorącej (60-80 st. C) wody, mleka roślinnego lub zwierzęcego (ok. 250ml) i zmiksuj blenderem. Możesz dodać przyprawy i dosłodzić wg uznania.
Skład (w 100 g produktu):
Wartość odżywcza: 616 kcal;
Białko: 13,9 g
Węglowodany: 11,5 g;
Cukier: 0,4 g;
Błonnik: 10 g
Tłuszcz: 53,6 g (w tym nasycone 33,6 g);
Sól: 0 g