Czekolada Colombia wyprodukowana w Portugalii, która zmienia wyobrażenie o czekoladzie jak o zwykłym słodyczu dla dzieci: jest to pokarm bogów dla wszystkich grup wiekowych.
To połączenie kremowego kakao z wyczuwalnymi nutami wiśni i kawy z grubo zmieloną kawą speciality z Kolumbii. Kontrast między bogatym, łagodnym smakiem mlecznej czekolady a świeżą goryczką średniego palenia kawy zapewnia idealną równowagę w ustach.
Jest to bardzo efektowna czekolada, w której można docenić dwa kolumbijskie klejnoty, kakao i kawę, w jednej tabliczce czekolady.
Składniki:
Ziarna kakaowca z Kolumbii, masło kakaowe, cukier trzcinowy, odtłuszczone mleko w proszku, pełne mleko w proszku i kawa.
Zawartość kakao Minimum: 58%
*Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Kawa Colombia-Typica to 100% Arabika Speciality o czekoladowo - kwiatowym charakterze z lekką owocową słodyczą. Wypalona w średnim stopniu w piecu bębnowym, o idealnym zbilansowaniu intensywności aromatu, kwasowości, goryczki i słodyczy, kolumbijska Arabika przypadnie do gustu zarówno wytrawnym znawcom kawowego świata, jak i tym, którzy dopiero zaczynającym swoją przygodę z kawami speciality.
Colombia Typica świetnie sprawdzi się parzona w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym i przelewowym, french pressie, a także w metodach alternatywnych jako przelew.