Czekolada Nicaragua wyprodukowana w Portugalii, która zmienia wyobrażenie o czekoladzie jak o zwykłym słodyczu dla dzieci: jest to pokarm bogów dla wszystkich grup wiekowych.
Słodycz i gęstość kakao z Nikaragui z nutami karmelu i orzechów, takich jak orzeszki ziemne lub laskowe, łączy się w tej tabliczce czekolady z mlekiem. To mleczna czekolada, która nadaje bogactwa podniebieniu. Rozpływa się w ustach jak masło, natychmiast wypełniając je aksamitną konsystencją. Doskonale harmonizuje głęboką gorycz kakao z bogatym i delikatnym smakiem mleka.
Dobrze komponuje się z kawą espresso lub "caffe latte", ale z piwem typu stout będzie miłym zaskoczeniem.
Składniki: Ziarna kakaowca z Nikaragui, masło kakaowe, cukier trzcinowy, odtłuszczone mleko w proszku i pełne mleko w proszku.
Zawartość kakao Minimum 57%
*Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Kawa Nicaragua - Catuai to Arabica Speciality z regionu Jinotega w Nikaragui dla wielbicieli intensywnego smaku i pełnego aromatu. Średnio palone ziarna Catuai o wyraźnym, karmelowym posmaku cechuje bardzo niski stopień kwasowości.
Wyróżniająca się gorycz nie jest przytłaczająca, dlatego kawa zachowuje zrównoważony charakter.
Arabica Catuai pasuje do każdego klasycznego sposobu parzenia kawy, łącznie z french pressem.