- Propozycje parzenia
- Aeropress
Ekspres ciśnieniowy
Ekspres przelewowy
French press
Kawiarka - Stopień wypalenia
- Średni
- Profil sensoryczny
- Mleczna czekolada
Owoce
Toffi - Odmiana kawowca
- Arusha
- Obróbka ziarna
- Mokra
- Wysokość uprawy
- 1500-1800 m. n. p. m.
- Składniki
- Kawa ziarnista palona 100% Arabika
- Pochodzenie ziarna
- Papua Nowa Gwinea
- Intensywność
- średnia
- Kwasowość
- średnia
- Goryczka
- niska
- Słodycz
- wysoka
Kawa Papua New Guinea - Arusha 100% Arabica Specialty - świeżo palona - prosto z palarni kawy
Arabika Speciality z regionu Chuave w Papui Nowej Gwinei
Papua New Guinea - Arusha to Arabica Speciality dla wielbicieli słodkiego smaku i pełnego aromatu. Średnio palone ziarna Arusha o delikatnym posmaku mlecznej czekolady, toffi z wyraźną owocową słodyczą cechuje niski stopień goryczki.
Wyróżniająca się słodycz nie jest przytłaczająca, dlatego kawa zachowuje zrównoważony charakter.
Papua New Guinea - Arusha pasuje do każdego klasycznego sposobu parzenia kawy.