- Propozycje parzenia
- Aeropress
Chemex
Dripper
Ekspres ciśnieniowy
Ekspres przelewowy
French press
Kawiarka
Przelew
V60 - Stopień wypalenia
- Średni
- Profil sensoryczny
- Kwiaty
Owoce - Odmiana kawowca
- Heirloom
- Obróbka ziarna
- Mokra
Suszona na słońcu - Wysokość uprawy
- 1850 m. n. p. m.
- Składniki
- Kawa ziarnista palona 100% Arabika
- Pochodzenie ziarna
- Etiopia
- Intensywność
- średnia
- Kwasowość
- średnia
- Goryczka
- bardzo niska
- Słodycz
- bardzo wysoka
Kawa Ethiopia - Heirloom 100% Arabica Specialty - świeżo palona - prosto z palarni kawy
Arabika Speciality z regionu Sidamo w Etiopii
Ethiopia - Heirloom to Arabica Speciality dla wielbicieli słodkiego smaku i pełnego aromatu. Średnio palone ziarna Heirloom o owocowo - kwiatowym charakterze z wyraźną słodyczą cechuje niski stopień goryczki.
Wyróżniająca się słodycz nie jest przytłaczająca, dlatego kawa zachowuje zrównoważony charakter.
Ethiopia - Heirloom pasuje do każdego klasycznego sposobu parzenia kawy.