Jak parzyć kawę w aeropressie? - Pacama Coffee

Jak parzyć kawę w AeroPressie?

AeroPess to kombinatoryka, ale prosta i warta nauki. Ten jeden z młodszych sposobów parzenia kawy został wymyślony przez Adama Adlera, producenta nowatorskich zabawek, w latach dwutysięcznych. 

W aeropressie jest parę punktów, które możemy przesuwać, by dostać dokładnie taką kawę, jaką najbardziej lubimy. Możemy bawić się proporcją, czasem parzenia i miałkością mielenia. 

AeroPress przypomina strzykawkę, Na tłoku stawiamy tubę z otwartym cylindrem, wsypujemy kawę, wlewamy gorącą wodę, mieszamy, zakręcamy filtrem z sitkiem, obracamy i wyciskamy. 

Do parzenia kawy w aeropressie najlepiej sprawdzą się świeżo palone kawy ziarniste, 100% arabica oraz tzw. single, czyli kawy pochodzące z jednego regionu.

Czemu aeropress jest atrakcyjny? Przede wszystkim jest uniwersalny. Sprawdzi się zarówno w biurze, jaki i w kawiarni, czy na górskiej wycieczce. Urządzenie jest lekkie i solidne, kompaktowo się pakuje. Napar jest intensywny, więc docenią go również miłośnicy espresso. AeroPress to fajne narzędzie do eksperymentów z kawą, dlatego dużą popularnością cieszy się ta metoda podczas turnieju baristów. 

AeroPress u nas: https://pacamacoffee.pl/aeropress

Kawy do aeropressa: https://pacamacoffee.pl/single-origin 

Produkt dodany do ulubionych
Produkt dodany do porównania.

Strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych, analitycznych i marketingowych, w tym badania Twoich zainteresowań i dopasowania do nich reklam na innych stronach www. Możesz określić w przeglądarce warunki przechowywania i dostępu do cookies. Dalsze korzystanie ze strony bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza akceptację plików cookies. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności.