Czekolada Tanzania wyprodukowana w Portugalii, która zmienia wyobrażenie o czekoladzie jak o zwykłym słodyczu dla dzieci: jest to pokarm bogów dla wszystkich grup wiekowych.
To połączenie charakterystycznego, bardzo owocowego o żywej kwasowości kakao ze słodyczą i intensywnością owczego mleka. Delikatnie rozpływa się w ustach pozostawiając na podnienbieniu delikatną słodycz charakterystyczną dla owczego mleka. Lekka kwasowość kończy się boską harmonią.
Doskonale smakuje z serem lub winem.
Składniki: ziarna kakaowca z Tanzanii, cukier trzcinowy, masło kakaowe i mleko owcze w proszku.
Zawartość kakao Minimum: 60%
*Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Kawa Dark - Chocolate to mieszanka Robusty Premium z Indonezji oraz Arabik Speciality z Brazylii i Nikaragui, to pozycja dla koneserów kawy we włoskim stylu. Dark Chocolate Blend to intensywna goryczka balansowana przez dodatek brazylijskiej i nikaraguańskiej arabiki, doprawiona długim, przyjemnym posmakiem ciemnej czekolady i orzechów, esencjonalnym dla średnio palonych ziaren.
Dodatek arabiki speciality z Nikaragui nadaje szlachetności, a brazylijska arabika Mundo Novo ze znikomą, owocową kwasowością gwarantuje czystość smaku. Całość zapewnia unikalne wrażenia smakowe i kompleksowy aromat.
Blend polecany do parzenia w ekspresie ciśnieniowym, kawiarkach i jako klasyczna zalewajka.